Door wie?

Michaela Pronk PraktijkM3

Behandelaar

Michaela Pronk-Preuss heeft in Duitsland geneeskunde gestudeerd. Zij is er gepromoveerd en heeft daar als arts in een ziekenhuis gewerkt. Sinds 1995 woont zij in Nederland en werkte onder andere zes jaar als arts bij de GGD in Amsterdam. Kinderen, hun ontwikkeling en hun mogelijkheden bleven haar boeien.

Sinds 2006 werkt zij als arts in de kinder- en jeugdspsychiatrie, waar zij zich heeft gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van kinderen en jongeren met ADHD/ ADD. Verder heeft zij een 3-jarige opleiding psychotherapie voor logotherapie en existentiële analyse in Duitsland gevolgd en heeft de opleiding systeemtherapie (gezins- en relatietherapie) aan het Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie afgerond. Als therapeut en hulpverlener is zij geinspireerd door de visie van Janusz Korczak, en Viktor Frankl.

Michaela Pronk-Preuss is sinds 2012 met passie en enthousiasme werkzaam als arts en systeemtherapeut in haar eigen praktijk M3. Zij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van ADHD bij kinderen en jongeren, en in gezinnen en relaties.

Haar motto is: Van klacht naar je KRACHT!

Omdat ADHD zo erfelijk is, is de gezinsbenadering en behandeling voor haar zo belangrijk. Met een oplossingsgerichte en inzicht en zingevende behandeling kunnen systemen weer in hun kracht te komen staan.

Het door haar ontwikkeld model van de ADHD krakeling helpt mensen om op een creatieve en hoopgevende manier andere interactiepatronen te ontwikkelen.

Op het Mediacollege in Amsterdam heeft zij een ADHD training voor leerlingen ontwikkeld: ADD-energy  waardoor jongeren met ADHD weer in hun kracht te komen staan.

Graag werkt Michaela Pronk-Preuss met scholen, leerkrachten en andere zorgprofessionals samen en geeft workshops en lezingen om haar kennis en passie voor ADHD te delen.

Michaela Pronk is aangesloten bij praktijk Zonnepad in Monnickendam van drs. Mirjam Hinfelaar. Verder is zij werkzaam bij het ADHD en Autisme Centrum Hoorn. Zij is lid van de beroepsvereiniging NVRG  en van het ADHD-Netwerk

Met veel enthousiasme is zij tevens betrokken bij de opleidingen van het Nederlandse Instituut voor Logotherapie & Existentieel Analytische Psychotherapie http://www.viktorfrankl.nl/contact.htm

Michaela Pronk-Preuss: Arts met BIG-nummer 59045459601, AGB code  84-027436, AGB code praktijk M3 84056324.